“Een kind wordt bijvoorbeeld aangereden en blijft levenslang ernstig gehandicapt. Of een partner komt te overlijden door een medische fout. Ook een geweldsmisdrijf kan de oorzaak zijn. Bijvoorbeeld een vader die wordt beroofd en neergeschoten, waarna zijn partner en kinderen alleen achterblijven. ‘Vergoeding van affectieschade kan het leed van naasten van slachtoffers niet wegnemen, maar wel erkenning en genoegdoening bieden en helpen bij de verwerking’, aldus minister Dekker. ‘Het gaat om de erkenning van het verdriet van personen van wie het leven volledig op de kop staat door een fout van iemand anders.’ “
Bron: Rijksoverheid.nl


Bedragen voor vergoeding van affectieschade:

Rechtshulp aanvraagformulier

Via deze website is het mogelijk om gratis juridische hulp te krijgen na een verkeersongeval, een geweldsmisdrijf of als u slachtoffer bent geworden van een medische-misser.

Bel ons gratis nummer 0800-6134 of 06-39272687 (werkdagen) zodat u vanaf vandaag gratis wordt bijgestaan door een advocaat. U voorkomt dan ook dat uw rechten (door niet tijdig de juiste juridische stappen te ondernemen) komen te vervallen.

Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend gebruik maken van onderstaand aanvraagformulier. Uiterlijk de volgende werkdag zal er telefonisch contact met u opgenomen worden door een letselschade advocaat (meestal dezelfde dag nog).
  • (bv verkeersongeval, geweldsmisdrijf, medische misser, etc.)